Moneycontrol Ultimate Business Quiz #50: Test your knowledge

Q1. Known as a paragon of purism, its history dates back to 1870 and its founder Salvatore Condurro sold pizza fritta (deep-fried pizza) on the street outside his home in Naples. Their handcrafted pizzas have distorted shapes and an uneven distribution of toppings. The pizzeria creates amazing cartwheel pizzas (with a diameter larger than that of the plate beneath it). Their signature Marinara pizza has a doughy crust with crunchy bubbles on top. It has zero cheese; instead, it is slathered liberally with a slightly sweet Marinara sauce made using yellow onions, plum tomatoes and herbs like oregano and basil. Which 3 word film based on some prose as "fuelled by a mix of intelligence, wit and colloquial exuberance that is close to irresistible" brought it to recent fame?

Q1. Known as a paragon of purism, its history dates back to 1870 and its founder Salvatore Condurro sold pizza fritta (deep-fried pizza) on the street outside his home in Naples. Their handcrafted pizzas have distorted shapes and an uneven distribution of toppings. The pizzeria creates amazing cartwheel pizzas (with a diameter larger than that of the plate beneath it). Their signature Marinara pizza has a doughy crust with crunchy bubbles on top. It has zero cheese; instead, it is slathered liberally with a slightly sweet Marinara sauce made using yellow onions, plum tomatoes and herbs like oregano and basil. Which 3 word film based on some prose as “fuelled by a mix of intelligence, wit and colloquial exuberance that is close to irresistible” brought it to recent fame?
Answer: There is a huge hype surrounding this pizzeria—its Naples flagship is where Julia Roberts' character in Eat Pray Love satiates her love for Italian food. (Image: Reuters)

2/40

Answer: There is a huge hype surrounding this pizzeria—its Naples flagship is where Julia Roberts’ character in Eat Pray Love satiates her love for Italian food. (Image: Reuters)

Q2. The brand was introduced as chewing tobacco in the United States in 1871 by the company RA Patterson. The brand's founder was inspired by the era's rush for gold searching. Only some of the gold diggers were fortunate enough to find gold. Which brand gets its name?

3/40

Q2. The brand was introduced as chewing tobacco in the United States in 1871 by the company RA Patterson. The brand’s founder was inspired by the era’s rush for gold searching. Only some of the gold diggers were fortunate enough to find gold. Which brand gets its name?

Answer: Lucky Strike. (Image: Reuters)

4/40

Answer: Lucky Strike. (Image: Reuters)

Q3. From the world of advertising, who is this person?

5/40

Q3. From the world of advertising, who is this person?

Answer: Albert Laskar.

6/40

Answer: Albert Laskar.

Q4. Sara Blakely knew that Coca-Cola and Kodak were two of the most recognized brand names in the world, and that both contained a strong "k" sound. Blakely read that the founder of Kodak liked the sound so much that he used it as the beginning and end of his brand name and then proceeded to create a functioning word based upon this foundation. The name eventually came to Blakely, and she decided to replace the "ks" with an "x", as her research had shown that constructed names were more successful and were easier to register as a trademark. Blakely then used her credit card to purchase the trademark on the USPTO website for US$150. Identify the company. (Image: Reuters)

7/40

Q4. Sara Blakely knew that Coca-Cola and Kodak were two of the most recognized brand names in the world, and that both contained a strong “k” sound. Blakely read that the founder of Kodak liked the sound so much that he used it as the beginning and end of his brand name and then proceeded to create a functioning word based upon this foundation. The name eventually came to Blakely, and she decided to replace the “ks” with an “x”, as her research had shown that constructed names were more successful and were easier to register as a trademark. Blakely then used her credit card to purchase the trademark on the USPTO website for US$150. Identify the company. (Image: Reuters)

Answer: Spanx. (Image: Facebook)

8/40

Answer: Spanx. (Image: Facebook)

Q5. The solution was to create Glass and a Half Full Productions, a content-led campaign including ‘Gorilla’, ‘Eyebrows’ and ‘Trucks’. The new direction moved the company from being a manufacturer of chocolate to a producer of joy. It also created a debate around whether creating ‘joyful’ content rather than ‘persuasive’ advertising featuring chocolate actually works or not. Name the brand.

9/40

Q5. The solution was to create Glass and a Half Full Productions, a content-led campaign including ‘Gorilla’, ‘Eyebrows’ and ‘Trucks’. The new direction moved the company from being a manufacturer of chocolate to a producer of joy. It also created a debate around whether creating ‘joyful’ content rather than ‘persuasive’ advertising featuring chocolate actually works or not. Name the brand.

Answer: Cadbury.

10/40

Answer: Cadbury.

Q6. Founded by Entrepreneur Ravi Modi in 1999 under his company Vedant Fashions. It offers Sherwanis, Kurtas and indo-western wear for men. The brand started with a 150 sq feet shop in Kolkata and has now expanded to over 350 stores across 180 cities in India and Abroad. Identify the brand. (Image: Facebook)

11/40

Q6. Founded by Entrepreneur Ravi Modi in 1999 under his company Vedant Fashions. It offers Sherwanis, Kurtas and indo-western wear for men. The brand started with a 150 sq feet shop in Kolkata and has now expanded to over 350 stores across 180 cities in India and Abroad. Identify the brand. (Image: Facebook)

Answer: Manyavar. (Image: Facebook)

12/40

Answer: Manyavar. (Image: Facebook)

 Q7. This person started a famous car rental company. Who is he?

13/40

Q7. This person started a famous car rental company. Who is he?

Answer: Warren Avis.

14/40

Answer: Warren Avis.

Q8. He is among the most celebrated graphic designers in the United States. He has had the distinction of one-man-shows at the Museum of Modern Art and the Georges Pompidou Center. Identify him.

15/40

Q8. He is among the most celebrated graphic designers in the United States. He has had the distinction of one-man-shows at the Museum of Modern Art and the Georges Pompidou Center. Identify him.

Answer: Milton Glaser.

16/40

Answer: Milton Glaser.

Q9. It was founded by longtime friends Alex Zhu and Luyu Yang. Before launching the app, Zhu and Yang teamed up to build an education social network app, through which users could both teach and learn different subjects through short-form videos. Identify the app.

17/40

Q9. It was founded by longtime friends Alex Zhu and Luyu Yang. Before launching the app, Zhu and Yang teamed up to build an education social network app, through which users could both teach and learn different subjects through short-form videos. Identify the app.

Answer: Musical.ly. (Image: Facebook)

18/40

Answer: Musical.ly. (Image: Facebook)

Q10. Who owns this magazine?

19/40

Q10. Who owns this magazine?

Answer: Harrods. (Image: Reuters)

20/40

Answer: Harrods. (Image: Reuters)

Q11. Which brand was originally named the "Open Kettle" doughnut shop?

21/40

Q11. Which brand was originally named the “Open Kettle” doughnut shop?

Answer: Dunkin Donuts. (Image: Facebook)

22/40

Answer: Dunkin Donuts. (Image: Facebook)

Q12. Identify the company from the logo.

23/40

Q12. Identify the company from the logo.

Answer: Zerodha. (Image: Facebook)

24/40

Answer: Zerodha. (Image: Facebook)

Q13. Identify this financial institution in India, headquartered in Lucknow and having its offices all over the country. Its purpose is to provide refinance facilities and short-term lending to industries, and serves as the principal financial institution in the Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) sector.

25/40

Q13. Identify this financial institution in India, headquartered in Lucknow and having its offices all over the country. Its purpose is to provide refinance facilities and short-term lending to industries, and serves as the principal financial institution in the Micro, Small and Medium Enterprises (MSME) sector.

Answer: SIDBI.

26/40

Answer: SIDBI.

Q14. In 1911, the Paris couturier Paul Poiret introduced these as part of his efforts to reinvent and 'liberate' Western female fashion. His "Style Sultane" included the jupe-culotte or made with full legs tied in at the ankle. Alternative names included jupe-sultane (sultan skirt), and jupe-pantalon (trouser-skirt). These designs were seen as controversial as Western women typically did not wear trousers. What did he introduce?

27/40

Q14. In 1911, the Paris couturier Paul Poiret introduced these as part of his efforts to reinvent and ‘liberate’ Western female fashion. His “Style Sultane” included the jupe-culotte or made with full legs tied in at the ankle. Alternative names included jupe-sultane (sultan skirt), and jupe-pantalon (trouser-skirt). These designs were seen as controversial as Western women typically did not wear trousers. What did he introduce?

Answer: Harem Pants. (Image: Amazon.com)

28/40

Answer: Harem Pants. (Image: Amazon.com)

Q15. Which company came out with this car which was first produced in 1988?

29/40

Q15. Which company came out with this car which was first produced in 1988?

Answer: Nissan.

30/40

Answer: Nissan.

Q16. Which hospitality brand is the sponsor of West Indies cricket team?

31/40

Q16. Which hospitality brand is the sponsor of West Indies cricket team?

Answer: Sandals.

32/40

Answer: Sandals.

 Q17. The term styling may have derived from the wartime practice in Germany of adding full-length tread armor along each side of a tank, attached primarily on the top edge. What is it called?

33/40

Q17. The term styling may have derived from the wartime practice in Germany of adding full-length tread armor along each side of a tank, attached primarily on the top edge. What is it called?

Answer: Ponton.

34/40

Answer: Ponton.

Q18. Identify the Formula 1 company from the logo.

35/40

Q18. Identify the Formula 1 company from the logo.

Answer: Mclaren. (Image: Reuters)

36/40

Answer: Mclaren. (Image: Reuters)

 Q19. Which state in India became world’s first organic state?

37/40

Q19. Which state in India became world’s first organic state?

 Answer: Sikkim. (Image: Reuters)

38/40
39/40

Q20. Identify the logo.

Answer: Odisha Men’s Hockey World Cup 2018.

40/40

Answer: Odisha Men’s Hockey World Cup 2018.

First Published on Oct 26, 2018 04:29 pm

tags #Business #Companies #Economy #India #moneycontrol ultimate business quiz #Slideshow #World News

General Motors said on October 26 it wants the Trump administration to back a nationwide program to boost sales of zero-emission vehicles like electric cars, even as the government has proposed ending California’s ability to require more clean vehicles.

GM says a nationwide program modeled on California’s effort could result in 7 million electric vehicles, or EVs, on US roads by 2030. The largest U.S. automaker said the requirements would not apply if “battery cost or infrastructure targets are not practicable within the time frame.”

GM product chief Mark Reuss told reporters that governments and industries in Asia and Europe “are working together to enact policies now to hasten the shift to an all-electric future. It’s very simple: America has the opportunity to lead in the technologies of the future.”

A national mandate also would create jobs and reduce fuel consumption, CO2 emissions and “make EVs more affordable,” Reuss added. GM also wants the program to offer incentives for electric autonomous and ride-sharing vehicles.

 GM has said it plans to offer 20 EVs globally by 2023.

The Trump administration in August proposed reversing Obama administration fuel rules and freezing standards at 2020 model year levels through 2026.

The administration has proposed barring California from setting its own emissions requirements or requiring more zero-emission vehicles. The administration is also considering eliminating all emissions compliance credits that automakers receive for building EVs.

Other automakers, including Tesla Inc, did not comment on GM’s proposal. The Trump administration and California officials did not immediately comment but one environmental group called the GM proposal “a distraction.”

Luke Tonachel, director of clean vehicles and fuels at the Natural Resources Defense Council, said automakers should focus on maintaining the Obama era rules that call for hiking fuel efficiency requirements at about 5 percent annually through 2026.

Automakers and others have until October 26 to file comments on the administration’s proposed emissions revisions. Major automakers say they do not support freezing requirements.

California wants 15.4 percent of vehicle sales by 2025 to be EVs or other zero emission vehicles. Nine other states, including Maryland, Massachusetts, New Jersey and New York, have adopted those requirements. In January, California Governor Jerry Brown set a target of 5 million zero-emission vehicles in California by 2030.

A nationwide ZEV plan would give automakers more flexibility to meet a single nationwide target, rather than specific state sales requirements, GM said.

California Air Resources Board chief Mary Nichols said last month the state will “continue to insist on cars that produce fewer emissions, including millions more zero-emission vehicles.”

The Trump administration criticizes California’s ZEV mandate, saying it requires automakers to spend tens of billions of dollars developing vehicles that most consumers do not want, only to sell them at a loss.

[“source=moneycontrol”]